Archive for the ‘ Некатегоризирано ’ Category

 

Конкурс за поддршка на акции од мрежи на граѓански организации

Read full article | No Comments

Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Мрежа од граѓански организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува во партнерство со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), со финансиска помош од Европската унија преку програмата „Поддршка за зајакнување, одржливост и развој на активно граѓанско општество“, објавува:

Read More

Граѓанските организации –столб на демократијата

Read full article | No Comments

Ако граѓанските организации се столб на демократијата и секако нејзин производ, дали во своите редови инкорпорираат и членови-пушачи? Дали една од нив се изјасни по однос на новиот Закон за забрана за пушење. Да не бидам погрешно разбрана, немам ништо против новиот закон. А како и би имала, кога како пушач, јас не сум ни […]

Read More

НВО активизам

Read full article | No Comments

Овој блог е отворен да иницира on-line комуникација меѓу НВО во РМ, во насока на иницирање проактивен пристап на организациите  кон општествените настани. Да ги искористиме предностите на социјалните медиуми, за развој и практицирање на демократијата

Read More