Конкурс за поддршка на акции од мрежи на граѓански организации

16.12.2014објавено од admin

Фондацијата Метаморфозис во рамките на проектот „Мрежа од граѓански организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува во партнерство со Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), со финансиска помош од Европската унија преку програмата „Поддршка за зајакнување, одржливост и развој на активно граѓанско општество“, објавува:

Граѓанските организации –столб на демократијата

29.04.2010објавено од ani

Ако граѓанските организации се столб на демократијата и секако нејзин производ, дали во своите редови инкорпорираат и членови-пушачи? Дали една од нив се изјасни по однос на новиот Закон за забрана за пушење. Да не бидам погрешно разбрана, немам ништо против новиот закон. А како и би имала, кога како пушач, јас не сум ни […]

НВО активизам

29.04.2010објавено од ani

Овој блог е отворен да иницира on-line комуникација меѓу НВО во РМ, во насока на иницирање проактивен пристап на организациите  кон општествените настани. Да ги искористиме предностите на социјалните медиуми, за развој и практицирање на демократијата